Amis de DS en France 2024
IDealist
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2100
Geregistreerd: 31-08-2011

Gepost: 07 september 2024 10:14 PM

Toen er na ‘Valogne’ (DS-TT, de laatste editie was in 2021) onder oud-deelnemers stemmen opgingen om nogmaals met onze DS’en van de Franse bakermat te gaan genieten is een hecht vriendenclubje zich vanuit de oud ‘Valognegangers’ gaan beraden op een nieuw evenement.

Al snel was ons duidelijk welke 3 elementen centraal moesten staan: (1) ontmoeting met onze Franse godinnen, (2) gezellig samen bezig zijn en (3) de vrijheid om dat naar eigen inzicht vorm te geven.
Of dat nou gaat om lekker samen eten en drinken of met elkaar sleutelen of een tochtje maken in de omgeving: de afwezigheid van een vastomlijnd programma zou daartoe alle vrijheid moeten geven.

Met dit gedachtegoed in het achterhoofd zijn we gaan nadenken over een bijpassende regio en accommodatie in Frankrijk. Met Chateau de Valogne in de Morvan vers in ons geheugen lag de lat meteen al hoog. Want waar vind je nu een accommodatie die Franse historische grandeur uitstraalt en daarbij voldoende slaapplaatsen biedt voor zowel slaapkamerliefhebbers als kampeerders met en zonder caravan?
En dan op de koop toe een die toestaat dat er 20 godinnen achter het ‘chateau’ of ‘manoir’ hun DS parkeren en nog erger: de motorkap openzetten om er onderdelen uit te sleutelen?

Daarbij vernamen we tevens een voorkeur voor maximaal 8u rijden vanaf Utrecht, over secundaire wegen.
En als het kan liefst ook in de buurt van de kust en… en… en… oja: we prikten de gewenste periode vast op de laatste week van augustus 2024.
Onze opdracht was bij voorbaat niet eenvoudig en best tijdrovend:  van idee-vorming naar zoeken en vervolgens het bezoeken van de accommodaties ging best wat tijd zitten.

December 2023 vonden we uiteindelijk onze droomlocatie voor het beoogde ‘evenement’. In maart maakten we tijdens een ‘controlebezoek’ op locatie de finale afspraken met de (Nederlandse) eigenaresses en konden de reeds talrijke belangstellenden zich definitief aanmelden.

Daarmee was de tocht van de 22 reeds aangemelde belangstellenden naar “Reveries sur l’Authie” in Auxi-le-Chateau in Picardië een feit. Zie ook: www.reveriesalauthie.com
Woensdag 27 augustus reden de deelnemers via verschillende routes naar Auxi-le-Chateau. Veelal deels snelweg, deels binnendoor. De meesten hadden slechts 1 doel: de ring Antwerpen vermijden, elke route beter dan die.

Het was een zeer warme dag, de koperen ploert was onverbiddelijk. Gelukkig wachtte bij aankomst een verfrissende borrel met aansluitende BBQ. Een deel van de deelnemers verkoos een luxe kamer in het ‘manoir’, dat in het dagelijks leven dienst doet als B&B en voor de gelegenheid was afgehuurd. Anderen kozen voor een mooie plek direct achter de ‘cour’ van het manoir. Binnenplaats met aansluitend kampeerveld bleken al snel de favoriete plek waar we de dagen veel zouden gaan doorbrengen. Het weer vroeg daar dan ook om.

De dagen die volgden (donderdag tot zondagochtend) vulden zich in met een rijke diversiteit aan activiteiten, waarvan het dagelijkse gezamenlijk ontbijt de grootste constante was. Nee, wacht, er waren nog meer constanten: de sfeer was erg goed, er werd veel gelachen, we deden veel als groep samen en het weer was van begin tot eind hoog zomers. We kunnen er een heel verhaal over schrijven, maar beelden zeggen meer dan woorden. Hieronder een samengevat foto-verslag.

 

Citroen ID20 F Break Luxe ‘74, 2CV4 ‘74, Ami 8 berline ‘69 en cours de refection

Profiel  
 
bogaard77
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 25519
Geregistreerd: 31-07-2003

- Ami 6
- SM 2.7 i.e.
Gepost: 09 september 2024 08:15 AM
  [ # 1 ]

Super leuk initiatief! Ik als oud leraar van “valogne” kreeg al weer helemaal kriebels om te gaan!

Zelfbenoemd Citroën Specialist!
Main Entry: bo·gart
Pronunciation: ‘bO-“gärt
Function: verb
1 : BULLY, INTIMIDATE.
2 : to use or consume without sharing. <don’t bogart that joint, pass it over>

Profiel  
 
IDealist
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2100
Geregistreerd: 31-08-2011

Gepost: 09 september 2024 09:30 PM
  [ # 2 ]

Een vervolg lijkt er wel te komen Joris, wees welkom!! Als jij je Ami meeneemt doe ik dat ook. Op dit moment staat het torretje er bij de mijne ook even naast Neutral

Citroen ID20 F Break Luxe ‘74, 2CV4 ‘74, Ami 8 berline ‘69 en cours de refection

Profiel  
 
Incubus
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 142
Geregistreerd: 23-04-2019

- ID/DS DSuper
Gepost: 11 september 2024 01:53 AM
  [ # 3 ]

Dat ziet er heel goed uit! De omgeving straalt zeker een “grandeur” uit.

Is het alleen voor een bepaalde inner circle?

Profiel  
 
Super IDee
> 200 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 288
Geregistreerd: 20-02-2010

- ID/DS DSuper4
Gepost: 11 september 2024 07:48 AM
  [ # 4 ]

We hebben met 4 man het initiatief genomen om een paar gezellige dagen in een mooie omgeving waar ook nog aan de DS gesleuteld kon worden te organiseren. We hebben zo veel mogelijk mensen die we kennen benaderd. Al snel hadden we voldoende aanmeldingen om de locatie te kunnen reserveren. Voor een volgende editie zullen we er hier op het forum bekendheid aangeven. Deelname is voor iedereen mogelijk

Profiel  
 
Incubus
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 142
Geregistreerd: 23-04-2019

- ID/DS DSuper
Gepost: 11 september 2024 11:36 PM
  [ # 5 ]

very good

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook