Ik had mijn C5 geparkeerd en afgesloten. Toen begon hij plotseling te “leven”. De voorkant kwam omhoog en zakte 5 seconden later weer naar beneden. 5 seconden later kwam ie weer omhoog en 5 sec later weer naar beneden. Dat bleeft zo zeker 5 minuten doorgaan. Totdat ik de auto opnieuw opende en daarna weer afsloot. Toen bleef ie weer rustig.
Vreemd…....
Edit by Lelijke Eend: het was toch een C5 en geen C% ?
C5 HDi 110pk Break Ligne Prestige Automaat 293.000km + DS21 Pallas 1968
Dat zijn ‘kinderziektes’. Hebben ze allemaal… maar wel grappig… begint een beetje op de nieuwe reclame van de C4 te lijken
techniek komt tot leven in de nieuwe citroen c5
Huidige eigen auto: geen
Huidige auto vriendin: Citroën Xsara 1.6
Gehad: Citroen saxo, 2x citroen xantia, 2x citroen BX GTI, citroen ZX
Ik vind het altijd wel grappig.
Als ik mijn C5 ‘s morgens wakker maak door de portieren te ontgrendelen met de AB, begint er ook altijd van alles geluid te maken (hoogteregeling).
Net een hondje dat je begroet als je er weer bent….
Quand une idée est bonne, le prix n’a pas d’importance.
update veercomputer bij dealer aanwezig en anders 2 hoogte regelaars v/v
Hallo,
Dit heeft de mijne dus ook.
Als je de auto met de wielen in de rechtuitstand zou parkeren dan is het probleem er niet.
Groetjes van Frank
“Never drive faster than your angel can fly”.
Hallo,
ik rijd sinds twee dagen een C5 2.0 HDi (2001), en toen ik hem voor het eerst op de oprit parkeerde, constateerde ik hetzelfde: de auto gaat “leven”. Ik rijd al 30 jaar Citroën, dus ik was niet echt verrast, maar het gebeurt inderdaad als de wielen behoorlijk dwars staan. Als de wielen in de rechtuit-stand staan, is er (tot nu toe) geen enkel probleem. Dat is dus meteen de oplossing van dit probleem. Mijn reactie ontlokte vandaag de verkoper van mijn Citroëngarage de volgende uitspraak: “Elke niet-Citroënrijder zou met dit gegeven meteen naar de garage komen en om reparatie vragen, maar de echte Citroënrijder (=kenner) zoekt zélf naar een oplossing en neemt dit voor lief”.
Jumpy 2.0 HDi 136 PK FAP 9/2008, Buscamperuitvoering (Gris Fer Metallic)
Xsara Picasso 1.6 Image 7/2007 (Gris Aluminium)
2CV6 Spécial 6/1988 (Blanc Meije)
Renault 4 TL Savane 1990 (Rouge), in restauratie
(in verleden 2x Acadiane, 3x2CV, DS21, Visa, GSA-Break, 2xBX D, 2xXantia D, C5 HDi)
Tsjonge, mogen de jonge ‘honden’ook niet meer speels zijn
BMW E91 30D Touring, BMW E36 320i Cabrio
Ex BX 16v, Ex AX GTI
JoF schreef:
Mijn reactie ontlokte vandaag de verkoper van mijn Citroëngarage de volgende uitspraak: “Elke niet-Citroënrijder zou met dit gegeven meteen naar de garage komen en om reparatie vragen, maar de echte Citroënrijder (=kenner) zoekt zélf naar een oplossing en neemt dit voor lief”.
Ik hoop niet dat dit de standaard reactie is van je verkoper.
Overigens had mijn Xantia dezelfde eigenschap. Wielen in een vrij scherpe stand -> lift. Gebeurde mij ook bijvoorbeeld bij het links af slaan (wachtend op het rechtdoor gaande verkeer bijvoorbeeld) of bij het keren in een nauwe straat.
Bij de C5 is me alleen bij het keren opgevallen dat de wagen op grotere hoogte komt.
Theo
Dag Theo,
nee, gelukkig is dat niet zijn standaardantwoord
Voor een meer deskundig advies zal ik het probleempje binnenkort toch maar eens voorleggen aan één van de monteurs. Gisteren parkeerde ik in de “rechtuit-stand”, deuren op slot, en toen ging de voortrein weer een eigen leven leiden (omhoog-omlaag-omhoog-omlaag en dat ging maar door). Remedie: even starten, 10 centimeter achteruit rijden, probleem opgelost. Is een terzake deskundige forum-gebruiker met dit probleem bekend ?
Wat je meldt over de Xantia, is bij mij óók bekend. Afgelopen 6,5 jaar heb ik Xantia gereden, en dat “liften” deed-ie vooral bij de uiterste wieluitslag…....maar nooit bij stilstand (is ook uitgesloten vanwege anders werkend systeem).
Jumpy 2.0 HDi 136 PK FAP 9/2008, Buscamperuitvoering (Gris Fer Metallic)
Xsara Picasso 1.6 Image 7/2007 (Gris Aluminium)
2CV6 Spécial 6/1988 (Blanc Meije)
Renault 4 TL Savane 1990 (Rouge), in restauratie
(in verleden 2x Acadiane, 3x2CV, DS21, Visa, GSA-Break, 2xBX D, 2xXantia D, C5 HDi)
Bij de C5 wordt het hydrolisch systeem aangedreven door een electromotor. Stel ik parkeer mijn auto ergens voor een paar dagen en ik zie niet dat hij “leeft” (omhoog en naar beneden gaat) als ik weg loop. Heb ik dan kans op een lege accu?? :
C5 HDi 110pk Break Ligne Prestige Automaat 293.000km + DS21 Pallas 1968
Heb je al onder de motorkap gekeken of er niet een stel konijnen in liggen te wippen
Sjesus,
JoF schreef:Ik rijd al 30 jaar Citroën, dus ik was niet echt verrast
De Citroèn dondert achter je volledig in elkaar, en je haalt je schouders op? Hahaha die is goed..
Ach, het is een Citroën, dus het hoort zo
Ik stond laatst ook met een C5 voor de wasstraat met de wielen dwars zeg maar. toen begon de voorkant ook op en neer te gaan. Als ik de wielen weer recht zette dan was het over. vond het wel grappig
Bij de C5 is me alleen bij het keren opgevallen dat de wagen op grotere hoogte komt.
Je moet ook niet het stoepje meepakken he
ik wilde nog wat aardigs zeggen maar had al op submit gedrukt
Re: C5 begint te "leven".
smitssan schreef:Ik had mijn C5 geparkeerd en afgesloten. Toen begon hij plotseling te “leven”. De voorkant kwam omhoog en zakte 5 seconden later weer naar beneden. 5 seconden later kwam ie weer omhoog en 5 sec later weer naar beneden. Dat bleeft zo zeker 5 minuten doorgaan.
Hoe kan het eigenlijk dat de auto met afgezette motor nog 5 minuten op en neer blijft wippen/pompen :
Waar komt die druk vandaan om dat zo lang door te laten gaan met een afgezette motor en dus een pomp die niet draait
Dag,
dat komt omdat een C5 het Hydractive-3 systeem heeft. Een hydro-elektronische regelunit verwerkt de informatie van o.a. de hoogtesensoren, waardoor de wagenhoogte wordt aangepast. Een Xantia heeft óók een hydraulisch veersysteem, maar daarin wordt hydrauliek en mechaniek gecombineerd (voorbeeld: via een hefboompje tussen de stoelen bedien je de stangen van de hoogteregelaars). Bij de C5 is dus de “mechaniek” vervangen door “electrotechniek” en zorgt een electrische pomp voor de druk. Bij de Xantia heb je bij uitval van de motor (en bij breuk van de multiriem die de HD-pomp bedient) meteen drukverlies: minder remvermogen, géén stuurbekrachtiging. Zet je je contact uit, is de druk meteen “weg”. Conclusie: de oplossing van het spontaan “leven” van de C5 moeten wij zoeken in de elektronica van de C5. En contact uitzetten bij de C5 houdt dus blijkbaar niet in dat de elektrische pomp zonder stroom komt te zitten. En dus heb ik, behalve mijn vraag m.b.t. de oorzaak van dit probleempje, dezelfde vraag als Smitssan: stel dat ik niet ontdek dat de auto “leeft”, trekt dan de electromotor de accu leeg ?
Gelukkig heb ik van dit alles bij mijn 2CV uit 1970 géén last: de complete bedrading past in één schoenendoos. En René van Maren: die auto is dus al 35 jaar oud en dondert nog steeds niet in elkaar Heb je al typeplaatjes ontworpen voor de C5 ??
Groeten, JoF (tot voor kort op Xantiaforum)
Jumpy 2.0 HDi 136 PK FAP 9/2008, Buscamperuitvoering (Gris Fer Metallic)
Xsara Picasso 1.6 Image 7/2007 (Gris Aluminium)
2CV6 Spécial 6/1988 (Blanc Meije)
Renault 4 TL Savane 1990 (Rouge), in restauratie
(in verleden 2x Acadiane, 3x2CV, DS21, Visa, GSA-Break, 2xBX D, 2xXantia D, C5 HDi)