Citroën CX 50 - Raid Arctique 2024


Citroën CX 50 - Raid Arctique 2024

Het is wederom gelukt: een groep enthousiaste CX liefhebbers zo gek te krijgen om in Kiruna te verzamelen en vervolgens gezamelijk dezelfde route naar Parijs te rijden als 50 jaar geleden. Wát een ervaring!

In 2004 heeft forumlid Citrohenno reeds de rit gereden in zijn ‘77-er GTi. Alleen. Uitroepteken. Vervolgens is vanuit dit forum ook in 2014 deze rit verreden. Destijds een stuk groter opgezet en georganiseerd door RensKorevaar en JWH, wisten zij 17 auto’s bij elkaar te krijgen om de rit te verrijden, met technische ondersteuning verleend door ANWB-er WegenwachtEend en Waterman. Gezamenlijk wisten zij deze memorabele rit uit te rijden en werd heel diep een zaadje geplant om dit in 2024 te herhalen..

Eind augustus 2020 wordt het balletje voorzichtig eens opgegooid, wat dan halverwege 2022 opgepakt wordt door par ExeMple!. Een lijstje geïnteresseerden volgde en in maart 2023 is er dan echt een organiserend gezelschap. RensKorevaar was zo vriendelijk om alle beschikbare informatie van 2014 te delen en het herorganiseren kon beginnen! Anderhalf jaar aan maandelijks overleg en geregel later hadden we dan 18 deelnemende CX-en, een ANWB bus gevuld met Anne Toes, Egbert, 7 kratten onderdelen van de CX club, vers ontworpen stickers, een technische keuring bij Classic Paradise door Leontien, Johan Oldenhage en het technisch team, een verbandtrommel per auto, diverse sponsoring en vooral heel erg veel zin!

De deelnemersgroep was heerlijk divers: veel Nederlanders, maar ook Duitse Russen, Duitse Duitsers, Noren, Zweden, een Franse Amerikaan, Australiërs en zelfs een equippe uit de Achterhoek! De jongste deelnemer was 29 jaar, de oudste 77. De jongste auto is van 1989, de oudste van 1976. Kale 2 liters en complete 2500 turbo’s, Serie 1 en Serie 2, benzine en diesel. De laatste voorbereidingen worden getroffen, en dan gaan in begin augustus de eerste auto’s naar het noorden, en begint de voorpret pas écht!

Reageren op dit bericht kan hier.

Tekst: Nielsje
Foto’s: deelnemers Raid

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook